Jonni Pantzar
Maa jossa sankarit saavat elää

Rauman Kaupunginteatterissa 30.9.2016 klo 14 ja 19


Liput

Aikuiset:10 e
Eläkeläiset,
työttömät:
- e
Lapset, opiskelijat:- e
Ryhmä
(yli 30 henk.):
- e
Tilausnäytös:- e

Lauantai-iltanäytöksiin myydään vain perushintaisia lippuja, poikkeuksena asiakasomistajanäytökset.


KIRJOITTANUT
Jonni Pantzar

OHJAUS
Saana Lavaste

VISUALISOINTI
Minna Sundelin

ÄÄNI- JA VALOSUUNNITTELU
Saija Raskulla

ROOLEISSA
Aleksi Lavaste

TUOTTAJA
Saara Rautavuoma

TUOTANTO
Teatteri 2.0 ja Lahden kaupunginteatteri

Karnevalistinen monologi Yrjö Kallisesta, totuudesta, hyvyydestä ja kauneudesta.

Minä se vasta sankari olen. Minut on tarkoitettu suuria tekoja varten! Sinä ja minä. Me. Me ollaan valittuja. Toisin kuin ne. Ne on erilaisia. Ne ei oo me.

Suomalainen nuorimies, Yrjö Kallinen ja katsojat kohtaavat toisensa vuonna 2016 Suomessa. Maailma on epämääräisistä peloista väärällään, kärjistyneet mielipiteet synnyttävät värittynyttä todellisuutta ja kansa somessa vaanii seuraavaa lynkattavaa. Maanpetoksesta kuolemaan tuomittu rauhanaatteen mies istuu sanomalehdistä kasatussa vankilassaan eikä halua olla sankari kenellekään. Vuonna 1918 ammutut teloituslaukaukset repivät mediaan reikiä, niistä avautuu näkökulmia menneeseen, tai nykyisyyteen. Mennyttä ei voi muuttaa, mutta siitä totta vieköön kannattaa ottaa opiksi.

Miten sankareita tehdään, miten sellaiseksi tullaan? Kenet me nostamme jalustalle tänään?

Aleksi Lavasteen esittämässä inhimillisessä monologissa liikutaan sulavasti filosofisesta pohdinnasta karnevalistiseen revittelyyn. Esityksessä unohdetaan menneiden sukupolvien mielipiteiden haamut, unohdetaan luulot ja katsotaan kaikkia asioita silmästä silmään sellaisina kuin ne ovat, hyväksymättä tai hylkäämättä, levollisesti, uudestaan ja uudestaan.

Esitys kutsuu juuri sinut havahtumaan todellisuuteen – ja vaikuttamaan siihen! Esitys kutsuu sinut tekemään niin kuin itse näet parhaaksi, tai parhaaksi mahdolliseksi.

Yrjö Henrik Kallinen (15.6.1886 Oulu – 1.1.1976 Helsinki) oli suomalainen kansansivistäjä, sosialisti ja pasifisti, puhuja ja kirjailija. Vuonna 1918 Kallinen vangittiin ja tuomittiin kuolemaan maanpetoksesta. Hän vapautui vasta yleisessä armahduksessa vuonna 1921. Kallinen tuli tunnetuksi ennen kaikkea rauhanaatteen puolestapuhujana Suomessa, ja toimi Suomen historian ainoana pasifistisena puolustusministerinä 1946-48. Kallinen oli itseoppinut, hän mm. opiskeli nuorena omin päin englannin kielen, jotta voisi lukea kirjallisuutta intialaisesta filosofiasta, ja päätyi myöhemmin kirjoittamaan ensimmäisen suomenkielisen zen-buddhalaisuutta käsittelevän teoksen. Kallinen sai opetusneuvoksen arvonimen vuonna 1957.

Esityksen kesto n. 45 min. Esitystä seuraa välittömästi n. 15 min työpaja, johon yleisö on tervetullut jäämään.Näytökset

Syyskuu 2016

Pe30.09.14:00liput
Pe30.09.19:00liput

Lokakuu 2016

Marraskuu 2016

Joulukuu 2016

takaisin...

» Ajankohtaista
Uutisarkistoon

TEATTERIN LIPPUMYYMÄLÄ
Alfredinkatu 2 (teatterin aulassa)
26100 Rauma
puh. (02) 8376 9900
raumanteatteri@raumanteatteri.fi

AUKIOLOAJAT
MA-PE klo 10-17
sekä esityspäivinä 2h ennen esityksen alkua alkaen


HUOM! Varausten lunastus viimeistään viikkoa ennen esitystä. Lunastamattomat varaukset purkautuvat automaattisesti. Ryhmävarausten vahvistus viimeistään kuukautta ennen esitystä

Lippujen lunastus varausnumerolla myös Lippupisteen myyntipisteistä (Raumalla Prisma) sekä kaikista R-Kioskeista