Rauman Kaupunginteatterin syyskauden 2013 ohjelmisto julki

Rauman Kaupunginteatterin syksyn ohjelmistossa nähdään kotimainen kantaesitys Kuubalainen serenadi, uusi englantilainen komedia Onnennumerot, sekä Porin Teatterin kanssa yhteistyössä tuotettu Mielensäpahoittaja ja ruskeakastike

kuuba

Rauman Kaupunginteatteriin on kiinnitetty elokuusta 2013 alkaen kolme uutta näyttelijää. Näyttelijät Lauri Ketonen ja Lotta Vaattovaara tulevat vuoden kiinnitykselle, näyttelijä-harjoittelijaksi on kiinnitetty Marko Salminen.

Syyskausi 2013 tuo Raumalle nähtäväksi todellisen dream teamin maamme kulttuurielämän kärkinimiä nykypäivästä ja menneisyydestä.

Professori Panu Rajala ja raumalainen kirjailija Tapio Niemi ovat yhdessä käsikirjoittaneet näytelmän Kuubalainen serenadi raumalaisen runoilija Unto Koskelan lyhyestä ja värikkäästä taiteilijan elämästä. Kirsi-Kaisa Sinisalon ohjaaman näytelmän nimiroolissa nähdään musiikkikomedia Iltatähdessä raumalaiset hurmannut näyttelijä Lauri Ketonen.  Hänen ystävinään Minna Craucherina ja Mika Waltarina vierailevat Satu Silvo ja Reidar Palmgren. Näytelmässä vierailee myös Maiju-Riina Huttunen, joka suorittaa samalla NÄTYn tutkintoon sisältyvän työharjoittelunsa.

Syyskuun 12. päivä Rauman ensi-iltansa saa Tuoman Kyrön lämmin komedia Mielensäpahoittaja ja ruskeakastike. Esitys on tuotettu yhdessä Porin Teatterin kanssa. Nimiroolissa nähdään televisiosta tuttu näyttelijä Jarmo Koski. Näytelmä antaa äänen ikäntyneelle, yksin tahtomattaan elävällä miehelle ja hänen kamppailulleen arjen kiemuroiden keskellä.

Lokakuun 5. päivä saa ensi-iltansa Mike Yeamanin kirjoittama, uusi englantilainen komedia Onnennumerot. Näytelmän on Rauman Kaupunginteatterille suomentanut palkittu näytelmäkirjailija Tuomas Timonen ja sen ohjaa Hanna Ojala. Pääosassa vierailee jäähyväisroolissaan raumalaisten rakastama Ritva Loijas.

Onnennumerot on komedia perheestä, jonka luo perheen dementoitunut isoäiti on muuttanut. Mummo voittaa loton pääpotin, ja siitä seikkailu alkaa! Mummo uhkaa, ettei lunasta voittoaan, ellei meno perheessä muutu terveellisemmäksi, aktiivisemmaksi - ja muutenkin mummon mielen mukaiseksi. Pian koko perhe tanssii - tai ainakin esittää tanssivansa - mummon pillin mukaan. Tule katsomaan, miten käy! Saako perhe rahoja, vai antaako mummo ne kuolleelle kissalleen, naapurin miehelle, vai sittenkin lapsenlapsen goottipoikaystävälle? Ja onko mummo dementoitunut ollenkaan? Mike Yeamanin terävän huumorin kärki osoittaa sukupolvien väliseen kuiluun, yhteiskunnallisen arvomaailman muutokseen, ja rahan mahtiin.

Syyskautta 2013 täydentävät myös laadukkaat vierailuesitykset. Lauantaina 28.syyskuuta Rauma-saliin saapuvat Ylioppilaskunnan laulajat Pasi Hyökin johtamana. Konsertti on nimeltään YL ja Toivo Kuula 130 vuotta.

Lastenteatteria on nähtävissä 14.-15.lokakuuta, kun Linnateatteri vierailee Rauman Kaupunginteatterissa esityksellää suosittuun lastenkirjaan pohjatuvalla esityksellään Tatun ja Patun Suomi.

Rauma-salissa tiistaina 15.lokakuuta on tiedossa nostalginen matka 60-luvulle, kun vierailulle saapuu Anna Hanskin, Sanin ja Annika Eklundin tähdittämä näyttämökonsertti Suklaasydän

Suomen Näyttelijäliiton 100 vuotista taivalta juhlistetaan Rauman Kaupunginteatterissa sunnuntaina 17.marraskuuta, kun vierailulle saapuu Juha Hurmeen kirjoittama Fosforinhohtoinen lurjus. Eero Kilvestä kertovan näytelmän roolissa nähdään Juha-Pekka Mikkola. Esityksen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus keskustella tekijöiden ja paikallisten näyttelijöiden kanssa esityksen teemoista ja suomalaisesta näyttelijyydestä.

Torstaina 28.marraskuuta Rauma-saliin saapuvat sopraano Ritva Auvinen, näyttelijä Sinikka Sokka ja sopraano Laura Heinonen. Heidän viihdyttävä konserttinsa, Les Girls, sisältää säveliä mm. Bernsteinin West Side Storysta, Kaj Chydeniukselta, Anna-Mari Kähärältä, J. Strauss nuoremmalta, Lehárilta, Gershwinin Porgy and Bessistä sekä Edith Piafin tunnetusta repertoaarista.

Esitysten lipunmyynti on jo käynnissä!

» Ajankohtaista
Uutisarkistoon

TEATTERIN LIPPUMYYMÄLÄ
Alfredinkatu 2 (teatterin aulassa)
26100 Rauma
puh. (02) 8376 9900
raumanteatteri@raumanteatteri.fi

AUKIOLOAJAT
MA-PE klo 10-17
sekä esityspäivinä 2h ennen esityksen alkua alkaen


HUOM! Varausten lunastus viimeistään viikkoa ennen esitystä. Lunastamattomat varaukset purkautuvat automaattisesti. Ryhmävarausten vahvistus viimeistään kuukautta ennen esitystä

Lippujen lunastus varausnumerolla myös Lippupisteen myyntipisteistä (Raumalla Prisma) sekä kaikista R-Kioskeista