Pauli Hanhiniemi

näyttelijä

Pauli Hanhiniemi on muusikko, säveltäjä ja sanoittaja. Hän tuli tunnetuksi Kolmas Nainen -yhtyeen laulusolistina.
Pauli toimi Kolmannen naisen ohella Perunateatterissaan (1994–2005) sekä kansanmusiikkia soittavassa Hehkumossa (2005 – ).

Hanhiniemi on tehnyt tekstejä myös muille yhtyeille ja artisteille. Hän sai Juha Vainio -sanoittajapalkinnon vuonna 2007.

Hanhiniemi on nähty myös muutamissa teatterinäytelmissä muun muassa Tampereella sekä elokuvissa. Hanhiniemi esiintyi syksyllä 2007 TV2:ssa alkaneessa komediasarjassa Antiikkieno. Vuonna 2009 Jyväskylän kaupunginteatterissa tuli ensi-iltaan Arto Paasilinnan Ulvova mylläri -romaaniin perustuva musikaali. Hanhiniemi sävelsi ja sanoitti esitykseen 15 laulua.

Vuonna 2013 Hanhiniemi esiintyi yhtenä artistina Vain elämää -ohjelman 2. tuotantokaudella.

Pauli Hanhiniemen ensimmäinen sooloalbumi ”Minä ja Hehkumo” julkaistiin syyskuussa 2014. Lokakuussa 2016 Hanhiniemi julkaisi uuden albumin, “Pölyä, Hiuksia, Risuja”. Uuden levyn myötä hän lähti marraskuun alussa 2016 uuden bändinsä, Pauli Hanhiniemen Retkue, kanssa kiertueelle.

Pauli Hanhiniemen Retkue yhtye on kiinnitetty musikaaliorkesteriksi Rauman Kaupunginteatterissa ensi-iltansa 03.02.2018 saavaan musikaaliin Lallis.

(Pauli Hanhiemen kuva Pekka Rantakangas/Pilvidesign.fi)


« Takaisin

Yhteistyökumppanit

keulalaitilaramonarauman-kaupunkiRauman Lukko